Tavsiye, 2023

Editörün Seçimi

İTunes'da Otomatik Senkronizasyon Nasıl Kapatılır

Medyayı tüm iOS cihazlarınız üzerinden yönetmek için iTunes kullanıyorsanız, muhtemelen cihazı bilgisayarınıza bağladıktan hemen sonra yazılımın medyayı eşitlemeye başlamasından dolayı rahatsızlık duyuyorsunuz. Şey, hepimiz oradaydık ve tamamlanması çok zaman alıyor, özellikle de çok fazla içeriğiniz varsa. Çoğumuz, iTunes'un bizim için otomatik olarak yapmasına izin vermek yerine, senkronizasyon işlemini kendi takdirimize göre yapmayı tercih ediyoruz. Ancak, iTunes’da bu Otomatik Eşitleme özelliğini devre dışı bırakmanın bir yolu var. Tamamlandığında, isteğinize göre içeriği manuel olarak aktarmak için Senk düğmesine tıklamanız yeterlidir. Peki, bu özelliği devre dışı bırakma konusunda meraklıysanız, iTunes'da otomatik senkronizasyonun nasıl kapatılacağına bir göz atalım :

İTunes'da, Otomatik Eşitlemeyi Kapatma

Not : iPhone 7 Plus'ın otomatik olarak içerik aktarmasını ve içerik almasını engellemek için, iTunes'un en son kararlı sürümünde (12.6.2) otomatik senkronizasyonu devre dışı bırakmayı başardım. Mac'te iTunes kullanıyor olsanız bile, işlem her iki işletim sistemi için de hemen hemen aynıdır.

Her şeyden önce, iOS cihazınızı iTunes'un en son sürümünün yüklü olduğu bilgisayarınıza bağlayın ve bir anda otomatik senkronizasyon özelliğini devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir:

  • İOS cihazınızı bağladıktan sonra, iTunes'daki üst menünün hemen altında bir cihaz simgesi göreceksiniz. Sadece cihaz simgesine tıklayın ve bir sonraki menüye geçin.

  • Burada, sağ bölmede bulunan seçenekler bölümünün altındaki “Bu iPhone (veya iPod veya iPad) bağlandığında otomatik olarak eşitle” nin yanındaki kutunun işaretini kaldırın . Şimdi, ayarlarınızı kaydetmek için sağ üst köşede bulunan “Done” düğmesine tıklayın. İTunes'unuzu manuel olarak senkronize etmek istiyorsanız, hemen yanındaki Senk düğmesine tıklayarak kolayca yapabilirsiniz.

  • Şimdi otomatik senkronizasyon özelliğini devre dışı bırakmak için üst menüde bulunan Edit -> Preferences seçeneğine gidin . İTunes tercihlerine kolayca erişmek için “Ctrl +” kısayol tuşunu da kullanabilirsiniz.

  • Şimdi, ekranınızda özelleştirebileceğiniz tüm iTunes tercihlerini görüntüleyen küçük bir pencere açılacaktır. Burada, Aygıtlar bölümüne gidin ve “iPod'ların, iPhone'ların ve iPad'lerin otomatik olarak senkronize edilmesini önle” nin yanındaki kutuyu işaretleyin . Bununla işiniz bittiğinde, tercihlerinizi kaydetmek için Tamam'a tıklayın.

İTunes'un ortamınızı tüm iOS aygıtlarınızda otomatik olarak senkronize etmesini durdurmak için yapmanız gereken tek şey bu.

İTunes Auto Sync'i Kolaylıkla Devre Dışı Bırak

İTunes, başka bir nedenden dolayı cihaz bir bilgisayara bağlanır bağlanmaz senkronizasyon işlemini başlattığında her zaman sinirlendiğim bir insan olsaydınız, böyle bir durumdan kurtulmanıza yardımcı olabileceğimiz için mutluyuz. Elbette, bazılarınız sadece cihazınıza bağlanarak her şeyin güncellenmesini sağlayan bu özelliği kullanmaktan zevk alabilir, ancak şahsen bunu kendi isteğimle yapmak istiyorum. Peki, iTunes'da otomatik senkronizasyonu devre dışı bırakmayı başarıyla başardınız mı? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildiriniz.

Top